Сьогодні бюро United  world wrestling прийняло рішення організувати замість чемпіонату світу – «Індивідуальний Кубок світу»

До 5 листопада кожна країна, що входить в Об’єднаний світ боротьби, повинна була підтвердити можливість своєї участі в чемпіонаті світу, який запланований на середину грудня в Белграді (Сербія). Для того, щоб проведення чемпіонату стало можливим, було необхідне підтвердження від 8 з 10 кращих країн світу за підсумками 2019 року, а також участь 70% спортсменів від загального числа борців, які взяли участь в чемпіонаті світу 2019 року. Багато країн відмовилися від поїздки через діючі розпорядження влади своїх країн – профільні міністерства багатьох країн рекомендують утриматися від виїздів, а десь навіть не організована транспортна логістика для того, щоб дістатися до Белграда.

Змагання пройдуть у форматі особистого Кубка світу – фактично, це буде малий чемпіонат світу серед тих учасників, хто матиме змогу дістатися до Белграда. Крім того, буде організовано солідний призовий фонд.

У найближчі дні ми опублікуємо офіційне положення про проведення особистого Кубка світу, який замінить в цьому році чемпіонат світу. На жаль, в епоху пандемії найголовніше – організація безпеки, а через продовження поширення коронавируса провести повноцінний чемпіонат світу у нас не вийде. Однак є країни і спортсмени, які готові змагатися, і ми сповнені рішучості надати їм таку можливість – ми працюємо над створенням прийнятного формату проведення змагань світового рівня. Особистий Кубок світу пройде в Белграді, а призовий фонд турніру складе 300 тисяч швейцарських франків, які будуть рівномірно розподілені на 30 вагових категорій “, – розповів президент UWW Ненад Лаловіч.