Вже традиційно наприкінці року Асоціація вільної боротьби України відзначає чемпіонів та призерів світових першостей грошовими нагородами.

Цей рік був дуже непростим для борцівської спільноти та світу в цілому. Тривалий локдаун навесні, і постійні карантинні обмеження, скасування практично всіх змагань і навіть найголовнішого спортивного свята – Олімпіади. Однак попри всі випробовування наші борці продовжують тренуватись, працювати на перспективу, а Асоціація вільної боротьби, навіть в умовах кризи знаходить спонсорів, щоб зробити навчально-тренувальні збори максимально комфортними.

До закриття кордонів українська збірна встигла успішно виступити на чемпіонаті Європи в Римі. Жіноча та чоловічі команди привезли до Києва десять медалей різного ґатунку. Тому керівництво Асоціації Президент Юрій Копитко, віце-президент та народний депутат Едуард Прощук та почесний президент Петро Белз прийняли рішення відзначити медалістів грошовими преміями. На жаль, через пандемію від урочистостей довелось відмовитись, адже здоров’я спортсменів в пріорітеті, тому всім хто здобув медаль на континентальній першості були вручені іменні сертифікати.

Чемпіонка Європи 2020 року Юлія Ткач отримала премію у розмірі 80 тисяч гривень, віце-чемпіонки Аліна Акобія, Оксана Лівач та Соломія Винник отримали сертифікати на 40 тисяч гривень, а бронзові призерки Аліна Бережна, Алла Черкасова, Ангеліна Лисак, Ірина Коляденко отримали відзнаку у 30 тисяч гривень. Василь Михайлов та Ерік Арушанян, які здобули в Римі бронзові нагороди були відзначені преміями у розмірі 50 тисяч гривень.

«Першочергове завдання керівництва Асоціації – створити гідні умовити для борців, які захищають честь країни на міжнародній арені. Тому ми докладаємо максимум зусиль, аби мотивувати спортсменів до майбутніх перемог. – каже Президент АВБУ Юрій Копитко. – Хотів би подякувати всім нашим партнерам, які попри непросту фінансову ситуацію в світі і надалі підтримують наших збірників»

Постійними партнерами Асоціації вільної боротьби є торгова марка «Лімо» та мережа заправок «Glusco». Маючи таку підтримку українські збірні команди можуть з впевненістю дивитись у майбутнє та зосередитись на досягненні результатів. Попереду Олімпійський рік і ми бажаємо нашим борцям показати найкращі результати в Токіо.