Єдине «золото» в Белграді виборола борчиня з Полтавщини, яка виступає за Херсонську область – Тетяна Ріжко. Тетяна зізналась, що поєдинок за вихід до фіналу проти чинної чемпіонки Європи Мімі Христової був для неї найскладнішим.

– Тетяно, вітаю з перемогою. Ми бачили наскільки серйозною суперницею є Христова, однак ти зуміла її впевнено подужати?
– Початок, ви бачили, був досить напруженим. Досвідчена суперниця весь час намагалася тиснути, прагнула заволодіти ініціативою, хотіла контролювати ситуацію. Однак наприкінці першого періоду мені вдалося вийти вперед, рахунок став 3:2. А вже в другому періоді почала додавати, провела декілька успішних атак і збільшила розрив.

– Христова так легко видералася нагору, забігала назад та відвоювувала бали, що ми нервувалися…
– Так було задумано. Коли рахунок став 13:4, а до закінчення сутички залишалася хвилина, моїм завданням було не схибити і не помилитися. Віддаючи бали, діяла усвідомлено. В цей момент встигала перевести подих. В підсумку перемогла з рахунком 13:8.

– З Рінгач було боротися легше?
– В технічному плані так, але вона було важкуватою для мене. Намагаюся її підняти, і відчуваю не виходить.

– Кому би хотіла подякувати за підтримку?
– Моїм батькам! Всім, хто за мене вболівав. Всій команді! Нашім дівчатам, які мене підтримували! Моїм тренерам Роману Павлову та Олександру Кутакову. Тренерам збірної і особисто Володимиру Євонову, який завжди давав мені слушні поради. Хлопцям з Броварського училища фізичної культури з якими готувалася до цих змагань. Також тренерам Сергію Губринюку та Михайлу Кушніру. Асоціації спортивної боротьби та Асоціації вільної боротьби, спонсорам нашої збірної компанії Glusco та ТМ Лімо.
– Таню, дякуємо за красиву боротьбу і яскраву перемогу! Успіхів в новому році!
Розмовляв: Олександр Пастухов