23 червня під усьому світі відзначається Міжнародний Олімпійський день (International Olympic Day) в пам’ять про відродження олімпійського руху в його сучасному вигляді.

Ідея про встановлення спеціального святкового дня, присвяченого олімпійському руху в усьому світі і який дозволив би розповісти людям про основні олімпійські принципи, вперше прозвучала на 41-й сесії Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в Стокгольмі у 1947 році, а ще через рік на 42- й сесії МОК в Санкт-Моріці цей проект був схвалений офіційно.

Бути учасником, а ще краще переможцем Олімпійських ігор, мріє кожен спортсмен. Олімпійські чемпіони це спортивне надбання будь-якої країни. Виховання молоді в дусі взаєморозуміння за допомогою спорту для подальшого зміцнення миру є метою олімпійського руху.

Нашим великим надбанням є наші спортсмени, наші олімпійські чемпіони та призери. Вони є зразком для молодого покоління і гордістю для уболівальників. Борці займають почесне місце в олімпійській родині, і українським борцям є чим пишатись. На борцівському килимі українці здобули 15 олімпійських медалей. І ми віримо, що цього року в Токіо знову лунатиме гімн України!

Ми борці та вся олімпійська родина маємо намір і надалі просувати і зберігати олімпійські цінності та ідеали, проектуючи їх в наше повсякденне життя.

Вітаємо всю нашу синьо-жовту команду та всіх вболівальників з Олімпійським днем ​​і бажаємо кожному з вас міцного здоров’я, удачі, досягнення висот і нових перемог!