Напередодні Олімпійських Ігор ми хочемо познайомити вас з потенційними суперниками наших борців,  розповісти про лідерів категорій та просто цікавих борців, які можуть зустрітись на шляху наших спортсменів.

Розпочнемо з капітана нашої збірної Олександра Хоцянівського.

Олександр бронзовий призер чемпіонату світу, крім того Сашко увійшов до четвірки кращих, котрі набрали найбільшу кількість балів у категорії 125 кг, тому їх будуть «сіяти» тобто розділяти, щоб кращі борці могли зустрілись тільки у півфіналах.

Першим у рейтингу вагової категорії 125 кг є грузин Гено Пертрашвілі –  триразовий чемпіон світу, бронзовий призер Олімпіади, дворазовий чемпіон Європи. Цікаво те що Сашко часто  зустрічався з грузином  і неодноразово вигравав. З Петрашвілі Хоцянівський може зустрітись у півфіналі.

Також у важкій категорії виступає титулований турецький борець Таха Акгуль Олімпійський чемпіон дворазовий чемпіон світу, шестиразовий чемпіон Європи.

Денг Жівеі (Китай) – Срібний та бронзовий призер світу, срібний призер Азіатських Ігор.

Окрім цього в категорії багато молодих амбітних борців які також претендують на медалі

Амір Хосейн Заре (Іран) – Чемпіон звіту U23, Срібний призер юнацьких Олімпійських ігор, чемпіон Азії серед юніорів.

Гейбл Ден Стівсон (США) – Чемпіон Панамериканського чемпіонату. Чемпіон світу серед юніорів, дворазовий чемпіон світу серед кадетів.

Денис Храмянков (Білорусія) – Срібний призер індивідуального кубку світу чемпіон Європи U23 срібний та бронзовий призер чемпіонату світу U23.

Бажаємо успіху українцю Олександру Хоцянівському, віримо, що наполеглива робота та досвід допоможуть нашому борцю здобути заповітну медаль!

125kg
No. 1 Geno PETRIASHVILI (GEO)
No. 2 Yusup BATIRMURZAEV (KAZ)
No. 3 Taha AKGUL (TUR)
No. 4 Oleksandr KHOTSIANIVSKYI (UKR)

Zhiwei DENG (CHN)
Amir Hossein ZARE (IRI)
Egzon SHALA (KOS)
Diaaeldin Kamal Gouda ABDELMOTTALEB (EGY)
Djahid BERRAHAL (ALG)
Gable Dan STEVESON (USA)
Amarveer DHESI (CAN)
Dzianis KHRAMIANKOU (BLR)
Gennadij CUDINOVIC (GER)
Lkhagvagerel MUNKHTUR (MGL)
Sergei KOZYREV (RUS)
AiaalLAZAREV(KGZ)