Бронзовій призерці Олімпійських ігор у Токіо, борчині Ірині Коляденко, яка подарувала отриману від обласної влади квартиру своєму тренеру, міська влада Ірпеня вручила сертифікат на ще одне житло. Це відбулося під час сесії Ірпінської міської ради у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

“Вчора Ірина Коляденко відмовилася від квартири і віддала її своєму тренеру. В Україні це безпрецедентний вчинок. Ірпінь не міг стояти осторонь, і ми ще дали одну квартиру нашій медалістці. Для Ірпеня вона чемпіонка, ми її дуже любимо і надалі будемо підтримувати нашу Ірину Коляденко”, – сказав міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

Крім того, Коляденко та її тренеру Володимиру Яременку вручили сертифікати на 100 тисяч гривень.


Борчиня також отримала подяку за вагомий внесок у розвиток спорту України, популяризацію міста Ірпінь на світовій арені та здобуття бронзової медалі на Олімпійських іграх у Токіо-2020.За словами Маркушина, на наступну сесію міської ради буде виноситися питання про присвоєння Ірині Коляденко звання почесного громадянина міста Ірпінь.

Як повідомлялося, голова Київської ОДА Василь Володін напередодні вручив бронзовій призерці Олімпіади-2020 борчині Ірині Коляденко ключі від однокімнатної квартири площею 41 кв. м у місті Ірпінь.

Однак 25 серпня спортсменка повідомила у соцмережах, що вирішила подарувати цю житлову площу своєму тренеру Володимиру Яременку, внесок якого в її олімпійську медаль вважає головним.