29 вересня Асоціації вільної боротьби вшановувала призерок Олімпіади Ірину Коляденко та Алу Черкасову. Всім учасникам Олімпіади вручили подарунки від меценатів, тренерський штаб отримав грошову премію в розмірі 500 тисяч гривень, а головні героїні вечора – автомобілі DS.

Президент АВБУ Юрій Копитко розповів про партнерів Асоціації та про плани на Олімпіаду у франції.

Про враження від Олімпіади

«Олімпійські Ігри завжди викликають багато емоцій. Я вдячний нашим спортсменам, через яких ми всі прокидались в третій ночі, щоб дивитися сутички в прямому ефірі та вболівати за них. Наші дівчата надзвичайно потішили всіх прихильників боротьби та всю країну. Але я переконаний, що це не є наш найкращий результат.

Всі основні перемоги українських дівчат та хлопців ще попереду і в Парижі жовта-блакитна команда здивує всю борцівську спільноту.»

Про Париж 2024

«До Олімпіади 2024 року залишилось 3 три роки, тобто цикл буде значно коротшим ніж зазвичай, тому доведеться значно більше працювати. І це стосується, як спортсменів, тренерського колективу так і нас, керівництва Асоціації. Зараз вже є чимало ідей, щодо курсу розвитку, ведуться перемовини з тренерами. І гадаю найближчим часом ми затвердимо програму підготовки до Парижу 2024 і обов’язково опублікуємо нову стратегію на нашому сайті.»

Про меценатів та партнерів

«Насправді дуже приємно, що кількість партнерів Асоціації вільної боротьби весь час збільшується. Переважно через особисті зв’язки, це є друзі, однодумці, які стають друзями. Ми вкладаємо дуже багато ресурсів в популяризацію боротьби, культивуємо наш вид спорту та намагаємось привернути якомога більше уваги до здобутків наших вітчизняних спортсменів. І ця робота приносить свої плоди – з’являються меценати по всій країні.

Наші спортсмени поступово усвідомлюють необхідність самопіару, вчаться презентувати себе в соцмережах та на публіці і це викликає зацікавленість зі сторони спонсорів. На заході зірки спорту мають багато контрактів, працюють в рекламі і ми також до цього йдемо.

Ми сподіваюсь, що після Олімпіади зацікавленість зі сторони меценатів зросте. Я переконаний, що ми на правильному шляху. І ми надалі будемо докладати всіх зусиль, аби вільна боротьба була одним з найвідоміших видів спорту в нашій країні.»