Президент Асоціації спортивної боротьби України привітав всіх з зимовими святами та підвів підсумки року.

Підсумки 2021 року

«Рік, що минає був успішним для спортивної боротьби, вітчизняні борці та борчині здобули золото, срібло та дві бронзи на Олімпіаді в Токіо. Навіть Президент Національного Олімпійського Комітету Сергій Бубка відзначив, що Асоціація спортивної боротьби показала один з кращих результатів на Олімпіаді серед вітчизняних федерацій. Що стосується вільної та жіночої боротьби, то в нас є медалі на всіх головних змаганнях планети та Європи у всіх вікових категоріях. Вважаю, що це був один з найкращих та найбільш результативних років. Жіноча команда взагалі викликала фурор на чемпіонаті світу U23, де наша команда посіла перше місце. І це при тому, що українки були представлені лише у 9 категоріях з десяти. Такий результат команда показала вперше.

Тому ми з приємністю озираємось на 2021 рік. Я хотів би в першу чергу подякувати людям без яких ці результати були б неможливі. Як кажуть: «Все починається з тренера і все закінчується тренером.» Тому я вдячний всьому тренерському штабу, в тому числі нашим лікарям та масажистам за те, що вони створили комфортний мікроклімат для наших спортсменів. Їхня щоденна праця майже непомітна для вболівальників, але без надійного фундаменту та підтримки спортсмен не здатен показувати результат.

Також підсумовуючи рік, що минає хотів би відзначити, що в Асоціації спортивної боротьби налагоджена тісна співпраця з Міністерством молоді та спорту України та Національним Олімпійським комітетом. І вклад цих структур в підготовку національних збірних надзвичайно потужний. Також наші збірні команди мають надійних партнерів зі сторони бізнесу.

Вважаю, що нам всім разом вдалося створити дійсно комфортні умови для вітчизняних спортсменів. Ми приділяємо велику увагу мотивації чемпіонів, всі медалісти протягом року отримують премії від Асоціації, а Ірина Коляденко та Алла Черкасова, після повернення з Токіо отримали автомобілі преміям класу, їхні тренери грошові премії. Я вважаю, що подібні нагородження добре стимулюють молодь. Підростаюче покоління бачить, чого можна досягти власними силами та наполегливістю. І молодь також зосереджується на результаті.”

Про 2022 рік

«Кожного року ми налаштовуємось на максимальний результат. До кожних змагань збірна підходить в оптимальній кондиції. І завдання перед командою завжди одне – показати найкращий результат. Звичайно, наша головна мета зараз Олімпійські Ігри в Парижі, і слід зазначити, що перші ліцензії будуть розіграні вже за півтора року. Тому немає часу розслаблятись, потрібно бути в кондиції та весь час вдосконалюватись. Боротьба не стоїть на місці і ми повинні бути завжди на крок попереду.

В свою чергу Асоціація спортивної боротьби буде працювати над залученням нових партнерів та меценатів, щоб і надалі покращувати умови підготовки збірних, а також відзначати всіх чемпіонів та призерів гідними преміями. Будемо робити все, що від нас залежить, щоб і надалі розвивати та популяризувати наш улюблений вид спорту»

З Новим роком та Різдвом Христовим!

«Новорічні та Різдвяні свята, такі довгоочікувані і світлі, є особливими для кожного з нас. Це з дитинства улюблені й радісні дні, наповнені світлом взаємної радості та сподіваннями на кращий прийдешній рік.

Так вже традиційно склалося, що у ці дні ми підводимо підсумки року минулого, будуємо плани на майбутнє. 2021 рік був досить успішним для борців вільників, та певною мірою відкрив перед нами нові перспективи, поставив нові завдання і дав надію на їхнє вирішення. Олімпіада в Токіо відійшла в історію і ми втішені, що маємо медалі з країни сонця, що сходить. Але водночас розпочався новий Олімпійський цикл і всі наші прагнення тепер націлені на Париж 2024 року.

Бажаю всім спортсменам впевнено йти до найвищої мети та прославляти країну на міжнародній арені. Зичу тренерам, лікарям, масажистам та функціонерам міцного здоров’я та достатку. А вболівальникам – миру та злагоди. Нехай Новий 2022 рік принесе всім нам тільки позитивні емоції та яскраві враження