Невичерпну силу духу й волю до перемоги в час, коли ненька Україна потерпає від російської збройної агресії, разом з усіма демонструють і спортсмени Донецької області.


Двічі протягом місяця 15-річна майстриня спорту з вільної боротьби Марія Єфремова тріумфувала в Естонії: спочатку на змаганнях 24-27 березня в Таллінні, а потім і на турнірі «XXIII Küllo Kõiv memorial tournament» 23 квітня.

На турнірі Open Tallinn Марія виступила в новій для себе ваговій категорії до 57 кг, де змагалося 20 спортсменок вікової групи «старші кадети» (2005-2006 роки народження), Марія провела 7 переможних сутичок. У підгрупі «A» вона почергово довела перевагу над суперницями з Фінляндії, США, Швеції, Франції, Швейцарії та Литви, а у фіналі виявилась сильнішою за Агапі Ампеліду з Греції, тріумфаторку підгрупи «B».

Відзначимо, що протягом минулого 2021 року Марія Єфремова здобула «золото» усіх престижних змагань, де брала участь: чемпіонату світу серед борчинь до 17 років, чемпіонатів Європи серед спортсменок віком до 15 років та до 17 років. На урочистій церемонії «Спортивне сузір’я Донеччини» її відзначили спеціальною нагородою «Юна зірка».

Цього тижня спортсменка з міста Бахмут, яка є ученицею Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. С. Бубки та представницею Школи вищої спортивної майстерності, у ваговій категорії 57 кг знову провела чотири переможні сутички й отримала «золото».

Вітаємо Марію та її тренерів – Максима та Андрія Єфремових, і бажаємо невичерпної енергії та наснаги, аби й надалі прославляти Донецьку область і Україну на міжнародній арені!

Також срібну медаль турніру здобув вільник Дмитро Кудрявцев, який задля виступу на змаганнях вибирався з оточеного російськими військами міста Маріуполь, також у ваговій категорії 57 кг, але вже серед юнаків, виграв три зустрічі, поступився у фіналі та став срібним призером.

Джерело: https://shvsm.dn.ua/