Незважаючи ні на що українські борчині продовжують показувати найвищий результат на міжнародних змаганнях. Ми поспілкувались з головним тренером жіночої збірної про підготовку до чемпіонату світу

Про чемпіонати U17 та U20

«В червні місяці команди дівчат стали першими в командному заліку на чемпіонатах U17 та U20. Це не вперше, минулого року ми мали аналогічний результат. Звичайно зараз українським спортсменам дуже непросто. Війна не сприяє тренуванням.  Зібрати команду також стало складніше. Але  ми тренуємось і загалом цей результат був прогнозованим, ми розуміли, що дівчатам по силам стати першими. Не зважаючи ні на що в цих вікових группах ми однозначно найсильніші в Європі. І розраховуємо, що на чемпіонах світу дівчата також виступлять достойно.»

Про рейтинговий турнір в Римі

« Доросла збірна також чудово виступила в Римі та стала першою на рейтингому турнірі Матео Пелліконе.

Аліна Грушина виступила неймовірно, вона була просто знищила всіх суперниць не давши їм жодного шансу. Тетяна Ріжко також виграла без якихось особливих зусиль. Одразу було помітно, що в неї значно вищий рівень ніж в суперниць. Приємно здивувала, дебютантка на такого рівня турнірах, Ліля Маланчук, яка здобула титул чемпіонки.

На щастя в нас є категорії, де в нас є кілька потужних борчинь. Як наприклад у вазі 62 кг, де обидві українки вийшли в Римі до фіналу. Ірина Коляденко та Ілона Прокопевнюк гарно проборолись. Показали чудову боротьбу на шляху до фіналу.

Марія Винник стала віце-чемпіонкою, програвши дуже досвідченій польській спортсменці. Показала гідну боротьбу, виграла в діючої чемпінки Європи з Румунії. Тому я задоволений її рівнем. Непогано показала себе Альпєєва, яка також дійшла до фіналу.

І вважаю найяскравішим виступом турніру, наш «хіт» – виступ Алли Белінської. У фіналі вона перемогла багаторазову чемпіонку Європи та світу з Молдови. Вони зустрічались на чемпіонаті Європи і цього разу в Римі Алла взяла реванш.»

Про відбір на чемпіонат світу

«10 вересня в Сербії стартує чемпіонт світу. В нас залишилось менше двох місяців, щоб визначитись зі складом. На жаль ми не можемо зараз провести внутрішній чемпіонат. Тому остаточний відбір ми вимушені будемо провести на очних зустрічах під час збору. Вже наступного тижня найсильніші дівчата поїдуть до Варшави на Open Poland. Ми побачимо хто як виступить і потім проведемо прикидки.

Хотів би подякувати Асоціації спортивної боротьби та особисто президенту Юрію Копитко та віце-президенту Едуарду Прощуку, завдяки яким вітчизняна команда має можливість тренуватися та приймати участь в міжнародних змаганнях. Від імені команди дякую Міністерству молоді та спорту а також партнерам збірної компанії «Лімо» та «Lanavitta», які не зважаючи на війну продовжують опікуватись спортом. Ми відчуваємо цю підтримку та націлені перемагати, щоб по цілому світу звучав гімн України.»