У Луцьку 24 липня відбулася зустріч керівників спортивних федерацій та представників влади. Йшлося про підтримку спорту в умовах війни, зокрема про розвиток спортивних єдиноборств на Волині.

Обговорити ці питання із місцевою владою на Волинь прибули керівники Асоціації спортивної боротьби України – її президент Юрій Копитко та перший віце-президент, народний депутат Едуард Прощук. Адже розвиток спортивної боротьби в регіонах є одним з пріоритетів для керівництва АСБУ

Зустріч відбулася за участі першого заступника голови Волиньради Юрія Поліщука, заступника голови ОВА Юрія Гупала, очільника Луцької РВА Анатолія Костика, директора обласної школи вищої спортивної майстерності Андрія Авраменка, керівника профільного департаменту облвійськадміністрації Олександра Хвіщука та глави обласної Асоціації спортивної боротьби Ільгара Гасимова.

Юрій Копитко зазначив, що Асоціація зі спортивної боротьби – одна з найуспішніших в Україні, зокрема, її спортсмени завоювали 4 з 19 українських медалей на останній Олімпіаді.

«Ми прагнемо, щоб у кожній області було представництво, яке розвиватиме цей спорт. Хочемо обговорити можливість створення на Волині нових відділень з жіночої, вільної та греко-римської боротьби. Знаємо, що в області є дуже перспективні спортсмени», – зауважив президент асоціації.

Народний депутат Едуард Прощук додав, що з цією метою асоціація готова надавати фінансову підтримку та допомогу з обладнанням.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук розповів, що на Волині є спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа з видів боротьби, також секції зі згаданих видів спорту діють і в інших ДЮСШ та їхніх відділеннях.

За підсумками зустрічі Луцьк буде розглядатись як місце проведення чемпіонату України U23

Джерело: https://www.volynnews.com/