10 грудня на території МАУП відбувся Всеукраїнський турнір на честь Ельбруса Тедеєва, змагання проходили в залі імені олімпійського чемпіона.

Ельбрус Тедеєв — український олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту України. Триразовий чемпіон світу (1995, 1999, 2002), чемпіон Європи (1999) по вільній боротьбі. На Олімпійських іграх 2004 року в Афінах, Ельбрус у фіналі переміг дворазового чемпіона США. На сьогоднішній день Ельбрус активно допомагає українським військовим, підтримує сім’ї постраждалих від війни та відновлює пошкоджені спортивні зали.

На змаганнях були присутні олімпійські чемпіони Ельбрус Тедеєв та Жан Беленюк, срібний призер олімпійських ігор Валерій Андрійцев, народні депутати України, президент асоціації спортивної боротьби міста Києва Ростислав Щокін, почесний консул Вірменії Норік Геворкян, видатні спортсмени та тренери.

Всі присутні на турнірі вшанували полеглих бійців Збройних сил України хвилиною мовчання. Також було охоплено тему українського спорту на міжнародній арені, адже саме завдяки власним перемогам українські спортсмени несуть потужний меседж до всього світу, що досить важливо для світової підтримки.

Всіх переможців Всеукраїнського турніру імені Ельбруса Тедеєва нагородили цінними призами та медалями.

Джерело: https://aspi.com.ua/