Минулого тижня в Білій Церкві пройшов Кубок України з вільної боротьби. І ці змагання без перебільшення можна назвати історичними, оскільки саме цього року Кубок вийшов на принципово новий рівень в плані організації та престижу.

Сучасне та стильне оформлення зали, видовищність фінальних зустрічей, організація на рівні міжнародних рейтингових турнірів чи навіть континентальної першості. Попри війну Асоціації спортивної боротьби України вдалося провести спортивне свято європейського рівня.

Справжньої окрасою змагань став оздоблений золотом та сріблом Кубок – новий символ змагань та перехідний трофей для кращих українських команд.

«Цього року ми вирішили запровадити щось нове, а саме нагороджувати Кубком ту область, спортсмени якої виборюють найбільшу кількість нагород. –каже Президент Асоціації спортивної боротьби Юрій Копитко. – І цьогоріч володарем кубку стала Івано-Франківська область.»

«Для мене особисто це дуже важливий і хвилюючий проєкт, яким я жив останній рік. – продовжує Президент Асоціації спортивної боротьби Київської області Малхаз Папіашвілі. – Разом з партнерами ми буквально загорілися ідеєю зробити трофей на роки! Трофей, який буде метою для кожного українського борця! Трофей, який буде легендою у спортивних династіях і спочатку буде у батька чи матері, а потім, через роки, вже у сина чи дочки. Пишаюсь, що ми змогли реалізувати цей амбітний проєкт і на роки дати ціль борцям з усієї країни! Тепер кожна область має прагнути його вибороти!!!»

Слід зазначити, що борцівський Кубок увійшов до Національного реєстру Рекордів України, як найцінніший спортивний трофей в Україні. Трофей створений американською компанією Saxton Industrial у Каліфорнії. Вага Кубку – 16 кг, виготовлений з надміцного алюмінієвого сплаву, покритий стерлінговим сріблом, а ручки оздоблені 22-каратним золотом.

Першими володарями дорогоцінного Кубку стала команда Івано-Франківської області, які здобули одинадцять медалей, чотири з яких золоті. «Вітаю всіх переможців, наших борчинь та борців, які показали чудові результати та особисті досягнення. Попереду у вас чемпіонати світу та Олімпіада, бажаю кожному і кожній успіху й наснаги.- каже народний депутат України, перший віце-президент АСБУ Едуард Прощук. – Окремі вітання нашим хлопцям і дівчатам з Івано-Франківщини, які вибороли Кубок України🏆 — унікальний перехідний кубок, який відтепер буде отримувати одна з областей, спортсмени якої здобудуть найбільшу кількість нагород.»

Спортивний рік підійшов до завершення, але боротьба триває і наступного року перед вітчизняними борцями стоять надважливі Олімпійські цілі. Віримо в наших атлетів. А також принагідно хочемо висловити вдячність усім нашим партнерам та висловити сподівання, що ми борцівська спільнота зможе розраховувати на їхню підтримку і в подальшому. Дякуємо: Міністерству молоді та спорту України, Національний Олімпійський Комітет, відділення Національного Олімпійського Комітету в Київській області, компанії «ЛІМО», компанії Lanavitta Wool, неурядовій організації Unity Foundation, крипто біржі White bit, торгова марка «Карпатська джерельна», Білоцерківська організація Спорту ТОВ ROC’GUMA «Рось-гума», Київський обласний ліцей фізичної культури та спорту, виробник спецодягу Valtex ТОВ «Валтекс», івент-бюро L’Project event. Par Bar.