Вже в серпні цього року у Парижі атлети зі всього світу будуть змагатись за Оліміпйські медалі. В той час, як представники інших країн наполегливо тренуються, українським спорстменам доводиться вдвічі складніше. Адже тренуватися їм доводиться під звуки сирен. Проте, як показали чемпіонати світу та Європи протягом двох років вітчизняним борцям вдавалось виступати не просто добре, а максимально результативно.

Станом на зараз наші борці вже мають дві путівки до Парижу. А найзапекліша боротьба за ліцензії розпочнеться навесні. Вже 2-го квітня в Азербайджані відбудеться Європейський ліцензійний турнір. А 7-го травня в Туреччині стартує світовий відбірковий турнір до Олімпіади.

Сьогодні Президент Асоціації спортивної боротьби Юрій Копитко, разом з наставниками збірних команд зустрілись з керівництвом Національного Олімпійського Комітету.

“Звичайно, основна тема – Олімпіада в Парижі 2024. – каже Юрій Богданович. – Багато говорили про підготовку наших спортсменів до ліцензійних турнірів та гідних умов для тренування. Нам важливо вибороти якомога більше ліцензій, аби гідно представити Україну на Олімпійських іграх.

Дякую Національному олімпійському комітету за допомогу, яку надаєте нашій Асоціації, спортсменам та тренерам.”

Підтримка Оліміпйського комітету завжди відчутна і головне приносить результати у вигляді медалей та ліцензій. Президент Олімпійського Комітету Вадим Гутцайт впевнений в наших борцях: “Наша команда має великий потенціал, тож важливо визначити найсильніших спортсменів, які гідно представлять Україну на ліцензійних змаганнях. Прагнемо мати якнайширше представництво України в Парижі.”

Тісний контакт федерацій з НОК особливо важливий під час війни, адже тільки разом можна здолати всі бар’єри та вийти переможцями. Працюємо ще більш наполегливо, що в серпні з Парижу на весь світ лунав український гімн на честь наших чемпіонів.