Ми зібрали для вас всі борцівськи новини з різних куточків України

На Житомирщині відзначили спортсменів

З нагоди Дня фізичної культури і спорту України у стінах Житомирської обласної військової адміністрації відбулась урочиста церемонія нагородження представників спортивної галузі.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури, спорту, Олімпійського руху на Житомирщині та з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України було вручено подяки Міністерства молоді та спорту України, Житомирської обласної військової адміністрації, Житомирської обласної ради, Асоціації спортивної боротьби України та відділення Національного Олімпійського комітету в Житомирській області.

У Калуші вшанували чемпіонку

Тріумф у Польщі

16 вересня в залі 15-ї Серадзскої бригади в Польщі можно було спстерігати за борцівськими поєдинками міждународного турніру «Серадзске літо».

На чотирьох килимах боролися юнаки та дівчата змагалися у трьох вікових групах: 2015-2014, 2012-2013 та 2009-2011 р.н.
300 учасників з 22 команд Польщі та України, яку представляли борці зі Львова, Сум та Рокитного (Рівненщина)
Команда рівненських борців вільного стилю, яка складалася з вихованців рокитнівських та рівненської ДЮСШ №5 і виступала під брендом “РОКИТНЕ” вневнено перемогла у командній боротьбі!

Особисті змагання. ДІВЧАТА

У ваговій категорії до 23 кілограмів Олександра Пекарська здобуває звання чемпіона!
У ваговій категорії до 43 кілограмів Олена Бондар перемагає чотирьох суперниць і здобуває звання чемпіонки турніру!

ЮНАКИ.
Вікова група 2014-2015 р.н.
Вагова категорія до 22 кілограмів.
Дмитро Пишевський перемагає трьох суперників та зазнавши однієї поразки здобуває бронзу!

Вікова група 2012-2013 р.н.
Його результат повторює Кирило Попок перемігши трьох суперників у ваговій категорії до 31 кілограмів! Кирило Попок – бронзовий призер! У ваговій категорії до 38 кілограмів Євгеній Лящук, як і очікувалося всіх суперників поклав на лопатки і завоював звання ЧЕМПІОНА!
Артур Пишевський перемігши трьох суперників фінішував з бронзою.

Вікова група 2009-2011 р.н.
Назарій Михайлишин бронзовий призер у ваговій категорії до 38 кілограмів!
Учень Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного Віталій Кузьмич програв перший поєдинок, потім виграв три і бронза вагової категорії до 41 кілограмів у нього в кишені.
Артем Лящук теж переміг трьох борці, програв одному і має бронзу у ваговій категорії до 48 кілограмів.

В результаті команда з Рокитного стала першою в командному заліку!

????????????????????????????????????


Тренери та спортсмени висловлюють безмежну вдячність бійцям і командирам Збройних Сил України за мужність та героїзм в обороні рідного народу! В свою чергу команда свої призові кошти переказала на підтримку ЗСУ.

Літня Універсіада

Турнір Кайди-Слободанюка

На Рівненщині пройшов XVI Всеукраїнський турнір з вільної боротьби. Захід присвятили пам’яті майстрів спорту Володимира Кайди та Віктора Слободанюка.

Цьогоріч участь в змаганнях беруть юнаки та дівчата віком 11-13 років. Це майже три сотні учасників, 26 команд з всієї України та одна з Молдови.

Чемпіони

Спортсмен Херсонського центру “Інваспорт”, вихованець ДЮСШІ Денис Тергубенко став чемпіоном світу з греко-римської та вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху.

Про це у Facebook повідомив Invasport Kherson.

Чемпіонат світу з греко-римської та вільної боротьби серед спортсменів з порушеннями слуху проходить з 2 по 12 вересня у Киргизстані у місті Бішкек. Денис Трегубенко у складі дефлімпійської збірної команди України став чемпіоном світу у ваговій категорії до 74 кг, йдеться у повідомленні.

Денис тренується під керівництвом тренера Дмитра Шейка. Всього у змаганнях беруть участь 89 спортсменів з 11 країн світу.

Також чемпіоном став вихованець Миколаївської ДЮСШ №7 (особистий тренер Георгій Петков) та Миколаївської дитячої-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю. Віктор Антипенко (вагова категорія 97 кілограмів)  з Миколаєва.

Медаль з Австралії

Вихованець з Тернопільщини показав високі результати на черговому турнірі з вільної боротьби, який днями відбувся в Австралії. 

Про успіхи спортсмена розповів його колишній тренер зі Збаража Петро Король. 

“Вихованець Збаразького ФСК “Чемпіон “Ігор Романчук став чемпіоном штату NSV Австралії серед юнаків з вільної боротьби у ваговій категорії 56 кг“, – відзначив Петро Король. 

Вітаємо Ігора Романчука з перемогою та бажаємо нових спортивних досягнень. 

Турнір у Дрогобичі

8 вересня біля Народного дому ім.І.Франка відбувся відкритий турнір з вільної боротьби приурочений до Дня Дрогобича та Дня фізичної культури і спорту. В турнірі взяло участь 7 команд з різних територіальних громад Львівщини, зокрема – м.Львів, м.Рава-Руська, м.Пустомити, м.Трускавець, смт.Щирець, с.Пісочна, м.Дрогобич. Спортсмени змагалися у 14 вагових категоріях, вік наймолодших учасників 8 р., найстарших – 18 р.

Вільна боротьба – спортивне єдиноборство, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо) намагається покласти суперника на лопатки, чи набрати більшу кількість очок в процесі боротьби.

У ході змагань вихованці СДЮШОР «Спартаківець» Дрогобицького міського осередку ФСТ «Спартак» продемонстрували високі результати у різних вагових категоріях та вибороли такі перемоги:

1 м. Нестор Лехкар, 33 кг.
1 м. Святослав Кузан, 35 кг.
1 м. Арсен Дудник, 48 кг.
1 м. Дмитро Єріженко, 55 кг.
1м. Єлизавета Миколюк, 27 кг .
1 м. Олександра Бирка, 29 кг.
1м. Адель Веретка, 31 кг.
1 м. Юлія Кривоглава, 33 кг.
1м. Миколюк Ксенія 37 кг.
Додамо, організаторами спортивного дійства виступили: відділ з питань фізичної культури та спорту ДМР, Дрогобицький міський осередок фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» під керівництвом заслуженого тренера України Андрія Бирки.

Медаль з Німеччини

На змаганнях з вільної боротьби “Кубок Роналда” в місті Штендаль, Німеччина Салахуддін Абдулаєв здобув бронзову нагороду.

Джерела: https://ternopoliany.te.ua, Іван Парчук, https://drohobych-rada.gov.ua/