Упродовж двох днів, 2 та 3 листопада, у ДЮСШ «Сокіл» триває VI Всеукраїнський турніру з вільної боротьби серед дівчат, присвячений видатним борчиням Прикарпаття.

   Організаторами заходу є об’єднані ДЮСШ Калуської міської ради та ДЮСШ «Сокіл», а також Івано-Франківська обласна асоціація спортивної боротьби. Змагатися у турнірі прибуло до 80 борчинь зі Львова, Клесова (Рівненська обл.), Коломиї, Тлумача, Косова, Снятина, Вигоди, і, звичайно, з Калуша. «Відрадно, що такий потужний турнір проходить саме у нашому місті, об’єднавши навколо боротьби за перемогу спортсменок інших громад», – зазначив міський голова Андрій Найда на відкритті заходу. Воно і не дивно, адже впродовж багатьох років Калуш славиться видатними борчинями та тренерами, які щоденною наполегливою працею доводять усьому світові, що такий надскладний вид спорту під силу навіть тендітній половині людства! Прикарпаття пишається своїми видатними борчинями серед яких: Мар’яна Квятковська, Тетяна Кіт, Христина Береза, Мар’яна Безрука, Ірина Харів, Наталія Пульковська, Марія Ільчишин, Оксана Лівач, Марія Лівач, Рудницька-Левицька Аліна, Ірина Заблотська, Аліна Філіпович, Христина Демчук, Ілона Семків. Семеро із них – калушанки.

  Свого часу Мар’яна Квятковська, яка на сьогодні очолює ДЮСШ Калуської міської ради, була першою борчинею з Прикарпаття, яка стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби. До змагань її готував наш полеглий Захисник Роман Кава.

  Сьогодні ж на вершині визнання – Аліна Філіпович, якій міський голова Андрій Найда вручив посвідчення Майстра спорту міжнародного класу та значок. Також нагородили видатних борчинь Христину Демчук та Ірину Заблотську (м. Вигода), яка минулого тижня стала призеркою Чемпіонату світу у віковій категорії до 23 років. Привітали з ювілеєм та подякували за багаторічну працю у спортивній галузі і видатному тренеру Оресту Яковині, якому виповнилося 65. Значний особистий внесок у спортивний розвиток громади зробили тренери: Юрій Кірілов, який вперше 6 років тому й був ідеологом проведення цього турніру, Ігор Барна та Микола Пукіш.

  Захід проходить за підтримки народного депутата України, першого віце-президента Асоціації спортивної боротьби України Едуарда Прощука, депутата Калуської міської ради, президента борцівського клубу «Атлант» Віктора Бербеця, Дмитра Вальнюка – депутата КМР, члена Асоціації спортивної боротьби, а також секретаря міської ради Віктора Гільтайчука, який теж входить до АСБУ

Джерело: https://kalushcity.gov.ua/