Борець вільного стилю Андрій Джелеп чудово виступив на міжнародному рейтинговому турнірі у хорватському Загребі, де здобув для України срібну медаль. Вихованець Академії боротьби Прикарпаття імені Василя Федоришина виступав у ваговій категорії до 61 кг. Після завершення турніру Андрій поділився враженнями від своїх виступів з журналістом Kamp-Sport.

«Хорватія нас тепло прийняла. Готель, зал та усі організаційні моменти я б оцінив на відмінно, – каже Андрій Джелеп. – Турнір був дуже серйозним, оскільки про це говорив і склад його учасників, і ті країни, звідки приїхали спортсмени. Радію з того, що здобув першу медаль у новому році, оскільки попередню здобув ще у минулому році на чемпіонаті Європи U-23. Тривалий час мій стан здоров’я не дозволяв мені виступати на хорошому рівні. Сама підготовка до турніру була кропіткою та доволі швидкою. Буквально перед самим турніром я захворів, і потрібно було швидко «ставати на ноги». 

У першій сутичці вдалося перемогти суперника з Ізраїлю. як то кажуть, у цій сутичці мені потрібно було «продихатись» та підготуватися до наступних. Друга сутичка була з суперником з Азербайджану. Вона була непроста в тому плані, що були челенджі і через фол зі сторони суперника вертали час. Радий, що у цьому надважливому поєдинку завдяки сили волі та характеру здобув перемогу. У фіналі поступився досвідченому монголу (Бехбаяру Ерденебатину). Дуже сподіваюся, що наступного разу привезу золоту медаль. 

Андрій Джелеп та тренер Іван Курилюк

Зважаючи на свою перерву між змаганнями, яка у мене була, я задоволений своїм виступом. Дякую ЗСУ за те, що маємо можливість перемагати на міжнародних змаганнях. Також дякую керівництву Асоціації спортивної боротьби України, зокрема першому віцепрезиленту Едуару Прощуку за фінансову та моральну підтримку, своїм особистим спонсорам, тренерам – Іванову Курилюку та Василю Федоришину, а також усьому колективу Академії боротьби Прикарпаття».  

Президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко зазначив, що престижний міжнародний рейтинговий турнір Zagreb Open 2024 показав, що наші борці та борчині рішуче налаштовані на спортивний 2024 рік, адже повертаються зі змагань із 7 медалями.

Жіноча збірна посіла перше місце в командному заліку, виборовши 5 медалей.

Алла Белінська (золото)

Аліна Філіпович (золото)

Ірина Заблоцька (золото) 

Тетяна Сова (бронза)

Марія Винник (бронза)

Окрім Андрія Джелепа, який здобув срібну медаль у вільній боротьбі, золоту медаль у греко-римській боротьбі у вазі до 67 кг здобув Парвіз Насібов. 

«Щиро вітаю усіх спортсменів та тренерський штаб з таким вдалим початком року. Попереду ще більше роботи, і ще більше перемог. Дякуємо наших захисникам та захисницям за кожен прожитий день», – сказав Юрій Копитко

Джерело: https://kamp-sport.com/