Катерина Бурмістрова старший тренер молодіжної збірної з жіночої боротьби прокоментувала для ukrwrestling.com.ua виступи наших дівчат на чемпіонаті світу серед юніорів

“Марія Винник першу зустріч у кваліфікації дуже впевнено перемогла у єгиптянки Ахмед з рахунком 12:2. Потім в 1/8 поступилася японці Сусакі, яка, до речі, вже є дворазовою чемпіонкою світу серед дорослих. І на цьому боротьба в перший день для Марійки закінчилася. Але вона все ж таки зібралася і на другий день провела три дуже напружені зустрічі. Дві з яких втішні – з румункою Пріцепуту (рахунок 9:1) та індускою Нілам (рахунок 13:9). Та третя – малий фінал з дуже принциповою суперницею з Еквадору Йепез Гузман, котрій вона програла на тогорічному чемпіонаті світу. Проте цього разу сутичка завершилась з рахунком 9:9 на користь Марії.

Катерина Зелених у 1/8 фіналу впевнено перемогла на туше суперницю з Турції Селік (10:2). В 1/4 також на туше перемогла німкеню Нюрберген (8:0) та поступилася в півфіналі молдаванці Нічіті. А в бронзовому фіналі дуже впевнено, знову на туше перемогла спортсменку з Індії Аншу (12:2). Показала хорошу боротьбу.

Особливі сподівання покладалися на цьогорічну чемпіонку Європи серед юніорок Аліну Акобію. І вона не підвела, дуже впевнено дійшла до фіналу, здолавши на своєму шляху китаянку Ву та американку Гуерін –  обох поклала на туше. А у півфіналі за явною перевагою здолала польку Глодек. Завтра у фіналі вона зустрінеться з японкою Ханаі.

Загалом виступом дівчат , звичайно, задоволена, але не всіх. Романа Вовчак припустилася декількох помилок і програла зустріч угорській борчині, хоча могла б впевнено її пройти. Також сподівалися на кращий результат від дебютанток чемпіонату світу Маланчук Ліліі та Тоні Кулагіної, які, виграючи сутичку, поступилися на останніх секундах

Вашій увазі кращі сутички наших дівчат

http://ukrwrestling.com.ua/index.php/2019/08/14/chs-sered-iunioriv-krashchi-sutychky-zhinocha-borot-ba/