Вже традиційно напередодні Нового року борцівська спільнота відзначає чемпіонів та призерів чемпіонатів Європи та світу.

Вчора Champion Hall повністю відповідав своїй назві, адже в залі зібрались найсильніші борці, представники трьох стилів боротьби. Серед почесних гостей були присутні Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, Президент Національного Олімпійського комітету Сергій Бубка та Олімпійський чемпіон і народний депутат Жан Беленюк.

Також на свято завітали віце-президент Асоціації спортивної боротьби, народний депутат Едуард Прощук, віце-президент Вадим Кісіль – віце президент Асоціації спортивної боротьби, почесний президент Асоціації греко-римської боротьби, Юрій Назаркевич – віце-президент Асоціації вільної боротьби, Рікота Андрій – засновник сучасної стоматологічної клініки «РІКОТА», Олег Сазонов президент Федерації греко-римської боротьби України, Євген Василенко – віце-президент Асоціації спортивної боротьби, Євген Овсієнко – партнер Асоціації спортивної боротьби, Алманов Руслан – Президент федерації греко-римської боротьби та гість з Нью-Йорка, партнер АСБУ Дмитро Дружинський, власник мережі фітнес-центрів Matchpoint NYC.

2021 рік був дуже успішним для борців, з Олімпіади в Токіо наші спортсмени привезли золото, срібло та дві бронзи. Чимало нагород борці здобули і на чемпіонаті світу та чемпіонатах Європи. На чемпіонаті світу U23 жіноча команда під наставництвом Андрія Стадніка створила фурор та зайняла перше місце в командному заліку, незважаючи на те що дівчата виступали лише в дев’яти вагових категоріях з десяти. У вересні Асоціація вільної боротьби України вже вшановувала призерів Олімпіади, тоді Аллі Черкасовій та Ірині Коляденко подарували авто преміям-класу від DS Україна. Але з того часу вітчизняні борці здобули ще чимало медалей, що стало приводом для нових урочистостей. Грошові нагороди отримали переможці та призери чемпіонату світу серед дорослих, що відбувся в Норвегії, чемпіонату світу та Європи U23, віце-чемпіон Олімпіади Парвіз Насібов, а також тренери успішних спортсменів.

Слід зазначити, що традиція преміювання чемпіонів, призерів та їхніх тренерів вже приносить свої плоди. Молоді спортсмени мають потужний стимул та мотивацію для нових здобутків. Вчора було вручено премій на загальну суму 1 750 000 слід подякувати надійним партнерам Асоціації спортивної боротьби, завдяки яким подібні нагородження стали можливими: ТМ «ЛІМО», ТМ «Карпатська Джерельна», мережа фітнес центрів в Нью-Йорку Match Point NYC , бренд «Lanavitta», мережа «Blackwood Burger», Медичний центр «Київська Русь» та особисто Михайлу Костику, Дмитро Дружинському, Євгену Овсієнко, Юрію Назаркевичу, Валентину Франчуку . Виконуючий обов’язки Президента Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко подякував партнерам за підтримку, а також високо оцінив вклад Міністерства молоді та спорта, а також Олімпійського комітету у розвиток вільної та греко-римської боротьби. Юрій Богданович зазначив, що високі результати – це наслідок злагодженої роботи команди на всіх рівнях, починаючи від спортсменів та тренерського штабу і закінчуючи функціонерами та меценатами, які створюють комфортні умови для прогресу збірних команд.

Під час урочистостей відбулась презентація нового борцівського календаря “ПерсонА” на 2022 рік, вже традиційно героями якого стали кращі представники вітчизняного килима.

Зараз Національні збірні проходять навчально-тренувальний збір, адже попереду новий спортивний сезон та початок нового Олімпійського циклу. Впевнені, що в наступний рік буде не менш успішним для вільників та класиків.

Більше фото за посиланням

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ukrwrestling&set=a.4575151342566410