Юлія Ткач святкувала перемогу на рейтинговому турнірі з вільної боротьби у Бішкеку (Киргизстан) у вазі до 59 кг. У фіналі чемпіонка світу та триразова чемпіонка Європи перемогла свою землячку Соломію Винник. Соломія є чемпіонкою Європи серед дівчат до 23-ох років.

Юліє, які враження від поїздки в Бішкек? 

Рада медалі. Задоволена боротьбою. Сподобалися гори Киргизстану. Наша команда жила в горах за містом. Це приблизно 40 хвилин їзди до самого Бішкеку. Важка дорога, а самі змагання пройшли добре. Мені усе сподобалось. Все було на рівні: житло та харчування також.

Яка сутичка для тебе була найскладнішою? 

Фінальна. У попередніх раундах уже перемагала Соломію Винник і на фінал, можливо, трішки розслабилась, перестоювала. Маю на увазі те, що мало атакувала. Дала шанс своїй суперниці на атаку. Але потім я включалась.

Чи здатна ти здивувати суперницю, яку добре знаєш? 

Ми намагаємося боротися і перемогти. Нам не потрібно дивувати один одного.

Як оціниш виступ збірної України? 

Це більше питання до тренера, але ми посіли перше загальнокомандне місце, значить ми виступили гарно.

Ти перемогла у категорії до 59 кг, однак ця категорія не є олімпійською.

Звичайно, тут кількість учасників і конкуренція менша, ніж в олімпійській категорії. З іншої сторони я провела чотири сутички. Не всі дівчата з олімпійських категорій провели стільки сутичок на турнірі. Навіть ті, які також виграли змагання.

Чи плануєш переходити в олімпійську вагову категорію? 

Так, а там, як то кажуть, уже з Божою підтримкою. Маючи двох дітей і повернутися в спорт, вважаю, це надзвичайно круто. Я насолоджуюся кожними змаганнями і кожною медаллю як першою. Я насолоджуюся часом в боротьбі, оскільки її дуже люблю. Завдяки чоловіку та мамі я маю змогу їздити на змагання та навчально-тренувальні збори. Я безмежно їм вдячна, що маю змогу себе реалізувати, що можу відчувати смак перемог, змагань та подорожей. Це дуже цінно в моєму віці.

Для багатьох твоє повернення в боротьбу стало несподіваним. Чи стало воно несподіваним для тебе? 

Не знаю. Я не можу відповісти на це питання. Я вірила, що повернуся, але відганяла цю думку.

Завдяки чому тобі зараз вдається демонструвати такі результати? 

Праці, вірі та любові до боротьби. Також це колосальний досвід, підтримка і віра тренера та допомога мами. Звісно, тут і моє бажання відіграє важливу роль. Це перелік можна продовжувати.

Як тобі допомагає мама? 

Мама – найбільша моя підтримка в житті. Мама – мій найкращий друг. Вона дивиться за моїми дітьми, коли я на змаганнях та допомагає мені в будь-якій ситуації. Без неї та свого чоловіка я не мала б нічого, що маю зараз.

Джерело: Kamp-Sport Богдан Пастернак