Спортивний сезон 2023 успішно завершився, а Олімпійський 2024-ий рік ще не почався. Отже час озирнутись назад, підвести підсумки та означити плани на майбутнє!

Асоціація спортивної боротьби та вся борцівська спільнота вітають всіх прихильників боротьби з прийдешнім Новим роком! Бажаємо нашому народу відсвяткувати в наступному році найголовнішу Перемогу та нарешті повернутись до мирного життя. Всі ми щодня дякуємо нашим захисникам, котрі ціною неймовірних зусиль боронять рідну землю від російських загарбників. Молимося за всіх наших військових та чекаємо їх пошвидше додому. Зичимо миру та процвітання всій нашій багатостраждальній країні. А вітчизняним атлетам бажаємо Олімпійських Перемог! Віримо, що 2024 рік принесе Перемогу та радість!

2023 –ій попри всі виклики був успішним для українських борців. 62 медалі здобули наші спортсмени на чемпіонатах Європи та світу!

Жіноча збірна перемогла у командному заліку на чемпіонаті Європи, на чемпіонаті Європи U23, чемпіонаті Європи U20 та стали віце-чемпіонками на чемпіонаті світу U23.

Дорослий чемпіонат Європи видався доволі успішним для синьо-жовтої команди. Чемпіонами стали Василь Михайлов, Аліна Грушина та Ірина Коляденко. Віце-чемпіонками стали Оксана Лівач, Юлія Ткач та Алла Белінська. Бронзові нагороди для країни здобули Ерік Арушанян, Ігор Никифорук, Тетяна Сова, Ярослав Фільчаков та Парвіз Насібов.

На ліцензійному чемпіонаті світу українці завоювали п’ять нагород та дві Олімпійські Ліцензії. Юлія Ткач стала віце-чемпіонкою світу. Бронзові нагороди здобули Василь Михайлов та Ярослав Фільчаков. Путівки до Олімпійського Парижу здобули Олімпійський чемпіон та призер  Жан Беленюк та призерка Олімпіади в Токіо – Ірина Коляденко. 

Слід згадати також блискучу перемогу Соломіїї Винник на чемпіонаті світу U23 та Аліни Філіпович на чемпіонаті світу U20.

Весь рік збірні команди наполегливо працювали, аби гідно представляти нашу країну на світовій арені та щоби на їх честь звучав гімн України. Кожного разу коли на змаганнях підіймається прапор України – це нагадує світу про боротьбу яку веде наш народ із загарбниками.

Попереду ліцензійні турніри де наші борці будуть змагатись за право виступати на Олімпіаді в Парижі. І власне – найголовніші змагання чотириріччя. Попереду багато роботи, тренери та спортсмени відчувають всю відповідальність перед державою і будуть докладати всіх зусиль, аби гідно виступити на головних килимах світу.

Ми дякуємо Збройним Силам України та всім нашим постійним партнерам Міністерству молоді та спорту, Національному Олімпійському Комітету, компаніям «ЛІМО», «Lanavitta» «Карпатська Джерельна». Наступний рік буде не простим, попереду чимало викликів та випробовувань, але мусимо тримати стрій та встояти! З Новим роком!