Перший віце-президент Асоціації спортивної боротьби україни, народний депутат Едуард Прощук прийняв участь в настановчій зустрічі з колегами з МФО «Національна спортивна платформа», Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді й спорту.

Мета зустрічі уніфікувати цілі й можливості спортивних функціонерів в роботі. Учасники домовились системно працювати й підписати спільний меморандум.

“Наразі готуємось до спільної зустрічі з МЗС України, щодо розробки для наших спортсменів єдиного меседж боксу та єдиної інформаційної й комунікаційної рамки, поведінки, донесення важливих фактів про ситуацію в Україні на міжнародній арені. – розповів Едуард Петрович – Плюс робота в напрямку спортивних санкцій, яку я очолюватиму. Проговорили, що варто робити від парламенту, а що від Рада Національної безпеки та оборони України. Однак є момент, адже Міжнародний олімпійський комітет хоче бути аполітичним і не реагує на офіційні заяви й звернення ні від парламенту, ні від РНБО України. І будь-які звернення ефективніше робити через НОК, щоб це мало більш прикладний характер і більше шансів донести важливу інформацію.”

Слід зазначити, що Асоціація спортивної боротьби та Національний Олімпійський Комітет вже мають успішні кейси, щодо недопущення представників країни-агресора до Олімпіади. Так, нещодавно МОК не допустив молодшого сержанта росігвардії Садулаєва до ліцензійного турніру в Баку. Команда АСБУ наполегливо працює в цьому керунку та збирає докази причетності російських та білоруських спортсменів до злочинної армії рф.

Щодо представлення нашої країни в медіапросторі, то в борцівської спільноти також є успішний досвід. Минулого року жіноча збірна України провела місяць у Японії, де наші дівчата мали десятки зустрічей з журналістами та розповідали про війну. А восени жіноча збірна вирушила у тур Сполученими Штатами, де наші борчині проявили себе справжніми спортивними дипломатами та розповсюджували необхідні Україні меседжі серед спортивної спільноти США.

Виклики які стоять перед нашими спортсменами примушують їх не лише наполегливо тренуватись, та демонструвати найкращі результати, але й бути посланцями своєї країни. А завдання федерацій, Міністерства молоді та спорту та НОК – допомогти їм в цьому.