Після виступу у коментарі пресслужбі НОК України Оксана Лівач насамперед подякувала всім за підтримку і наголосила, що для неї дуже важливо було представляти Україну на Іграх в Парижі-2024.

«П’яте місце на Олімпіаді — це також високе досягнення, — зізналася Оксана Лівач і додала, що намагається не засмучуватись. — Я хотіла перемогти, зробила все для цього, це такий довгий шлях, скільки часу, скільки тренувань. Це не передати словами. Я пишаюся тим, що я тут, що я можу представляти Україну, виходити й дарувати людям радість, емоції. Скільки вболівальників приїхало підтримати нас, скільки слідкує за нашими виступами в Україні. Я була на Олімпіаді в Токіо і хочу сказати, що зараз ми відчули значно більшу підтримку. І це дуже класно, тому що спортсменів потрібно підтримувати. І нам хочеться цієї підтримки, нам хочеться, щоб нас більше знали, щоб розуміли, як ми працюємо для України. Тому що ми — амбасадори нашої країни. Наша місія тут — гучно заявляти про Україну, говорити про ситуацію, яка в нас є».

Українська борчиня стійко сприйняла поразку, але не змогла стримати сліз, коли мова пішла про війну:

«Ми проходимо через усе це і все одно змагаємося, доводячи, що українці — сильна нація. Ми робимо все можливе для того, щоб наш прапор майорів у Парижі. Я впевнена, що незважаючи ні на що у нас гарне майбутнє і я буду робити все для того, щоб наша країна процвітала і була найкраща в світі».

Оксана Лівач відзначила, що українських спортсменів по-особливому приймають в Парижі:

«Ми тільки приземлилися в аеропорту, а до нас вже почали підходити люди, бажали нам удачі і казали: «О, ви з України! Ми будемо за вас вболівати»! Вони просто надихаються нами. І це дуже потужно. Я приїхала сюди насолодитися змаганнями та олімпійською атмосферою. Кожний момент для мене тут — це радість. Я щиро радію за наших спортсменів, які здобувають медалі».

Українська борчиня також розповіла про складнощі підготовки в умовах війни:

«Коли ми готувалися до Ігор, то намагалися відволікатися від новин, тому що це все дуже важко, ти не можеш не пропускати це крізь себе. Зараз змагання минули, будемо більше допомагати ЗСУ. Будемо все робити для того, щоб ми перемогли і в нашій країні вже нарешті все було добре».

Дякуємо Оксані за Волю до Перемоги! Вболіваємо за українку на наступних змаганнях разом!

Джерело: НОК України