Свої виступи на другій в кар’єрі Олімпіаді розпочав борець вільного стилю Василь Михайлов. Нагадаємо, що свою ліцензію на Ігри-2024 він отримав завдяки перерозподілу квот після відмови від участі «нейтральних атлетів» з країни-агресорки.

У Парижі 29-річний спортсмен з Одещини у стартовій сутичці в ваговій категорії до 86кг поступився бронзовому призеру Токіо-2020 та останнього чемпіонату світу Майлсу Аміну з Сан-Марино (4:7). Але у випадку виходу останнього у фінал, українець ще матиме шанс поборотися за бронзу.

Боротьбу Василя Михайлова в 1/8 фіналу прокоментував його тренер Василь Федоришин:

«Справа в тому, що він помилився, коли тримав ногу, програючи десь два бали. Він міг ногу втримати і забрати оцінку сам. Напевно, позначилося те, що він перейшов з категорії 79кг у 86кг, і важить набагато менше за суперника. Приблизна різниця у вазі в десять кілограмів, тому його фізично важче.

Але це не виправдання. Василь помилився, не забрав свою оцінку і далі вже було достатньо важко наздогнати, тому що суперник вже мав велику перевагу і очікував на атаки Василя. Звичайно, він не здавався, проявляв свої бійцівські якості, але змінити вже нічого не зміг. Зараз потрібно відпочити, все переосмислити і готуватися далі».

Джерело: НОК України