Українські дівчата – найкращі! За цими словами стоять справжні титули, адже жіноча збірна з боротьби неодноразово була першою на чемпіонатах Європи і минулого грудня здобула Кубок світу! І також за цими словами стоїть титанічна щоденна праця, адже українським борчиням доводиться захищати жовто-блакитний прапор на світовій арені.

Сьогодні ми відзначаємо Міжнародний жіночий День і Асоціація спортивної боротьби та тренери збірної привітали дівчат з весняним святом! Святом яке символізує боротьбу за рівні права та можливості для жіноцтва.

Ми пишаємось нашими борчинями, які завжди на п’єдесталі головних світових чемпіонатів. Але на жаль, базові права людини, такі як право голосу, право вдягати штани, або займатися вільною боротьбою, які є нормою в демократичній Україні – не доступні в багатьох інших країнах. Ми повинні пам`ятати, що боротьба за рівність триває. І саме жінки борчині, які зруйнували стереотип про “виключно чоловічий вид спорту” – є тою рушійною силою, яка змінює ставлення до “не жіночих справ”.

Вітаємо всіх жінок, які зараз на фронті, які волонтерять, працюють на благо нашої країни або доглядають за дітьми. Ви гідно зустріли всі випробовування долі і обов’язково переможете!

Українки боряться і перемагають та щодня працюють заради нашої Великої Перемоги!