Триває двомісячний тур жіночої збірної України Сполученими Штатами Америки.

Цього тижня жіночу збірну України з боротьби приймає коледж Грінсборо. Це можливість популяризувати спорт, та обмінюватись ідеями та культурними особливостями.

Головний тренер коледжу Ґрінсборо з боротьби Джастін Харті називає жінок з України «найкращими з найкращих» і каже, що вся спільнота виграє від їх короткого перебування в Гейт-Сіті.

Після прибуття команди в четвер насичений графік включатиме тренування з жіночою та чоловічою командами коледжу Грінсборо, та виставку в суботу.

Тренер Харті каже, що це унікальна можливість для його підопічних і всіх, хто цікавиться спортом.

«Ми, очевидно, можемо багато чого навчитися в їхньому стилі боротьби», — каже Харті. «Не лише про боротьбу та техніку, але про те, які у них режими тренувань? Який у них раціон? Ми зможемо краще зрозуміти це та поділитися цим».

Харті каже, що п’ятиденний графік також дозволить команді відвідати місцеві культурні установи та поділитися історіями про боротьбу проти загарбників, з якою стикається Україна.

«Спорт дозволяє нам мати спільну мову, щоб зібратися разом, навіть якщо ми походимо з абсолютно різних світів і зараз переживаємо абсолютно різні речі», — каже Харті.

ОРИГІНАЛ СТАТТІ https://www.wfdd.org/story/greensboro-college-host-champion-ukraine-womens-national-wrestling-team