У Калуші відбувся XVI Всеукраїнський Різдвяний фестиваль з вільної боротьби серед юнаків і дівчат пам’яті видатного тренера Олександра Лейдермана.

Калуш славиться спортсменами та їх досягненнями на світових олімпах. А сьогодні Калуш став центром всієї України для юних борців та місцем зустрічі видатних спортсменів минулих років, вихованців Олександра Лейдермана.

Серед них — сьогоднішні тренери, а також Заслужений тренер України, гуру боротьби Ігор Барна. Особисто був присутній на турнірі і дворазовий учасник Олімпіських ігор, багаторазовий призер міжнародних турнірів, багаторазовий чемпіон України Андрій Квятковський.

XVI Всеукраїнський Різдвяний фестиваль з вільної боротьби, присвячений пам’яті видатного тренера Олександра Лейдермана, зібрав у Калуші понад 200 учасників.

Юнаки і дівчата двох вікових груп, 2008-2010 і 2011-2013 років народження, представили команди з Львівської, Миколаївської, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької, Дніпропетровської областей, Закарпаття та Івано-Франківщини.

Всеукраїнський Різдвяний фестиваль присвячено пам’яті Олександра Лазаровича Лейдермана – одесита, який протягом 18 років «кував борцівські кадри» на Прикарпатті. У 1970-1975 роках він очолював калуський палац спорту «Будівельник». Потім працював тренером у різних спортивних установах Івано-Франківська. З 1988 року мешкав у США. Там і помер у вересні 2022-го. Ціла когорта нинішніх відомих борців і тренерів вважають себе учнями Олександра Лейдермана.

Джерело: https://vikna.if.ua/