27 жовтня у Запоріжжі вперше відбувся Відкритий Всеукраїнський Турнір з вільної боротьби присвячений ветеранам-борцям Запорізького краю.

Ініціатором змагань виступила Федерація вільної боротьби міста Запоріжжя, за призи якої змагалося вісім десятків борців з п’яти міст України. Участь у турнірі брали юнаки 2002, 2003 та 2004 років народження, які мірялися силами в рамках командної першості. За призовий фонд у 49 тисяч гривень сперечалися по дві команди Запоріжжя, Харкова і Херсона, а також по одному колективу від Полтави і Дніпра.

Під час урочистого відкриття змагань присутніх привітали віце-президент Асоціації спортивної боротьби України Сергій Васильович Макадай, керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко, заступник начальника управління молоді фізкультури і спорту ЗОДА Владислав Ковпак, директор Запорізької обласної ШВСМ Олексій Гацуля, голова Запорізького обласного відділення Національного олімпійського комітету України Володимир Лобанов, директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк. Також почесним гостем турніру став Олімпійський чемпіон з вільної боротьби Ельбрус Тедеєв. Були запрошені на змагання і ветерани запорізької боротьби.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих запорізьких борців, яких вже нема з нами. Далі молодь зійшлася у затятій боротьбі на килимі спортивного комплексу Запорізького національного університету. Цього разу кращий результат зуміла показати команда «Херсон-1», яка окрім нагород отримала сертифікат на 20 тисяч гривень. Почесне друге місце, і приз у 14 тисяч гривень, у команди «Запоріжжя-1», до складу якої увійшли члени збірної нашого регіону. Колектив «Запоріжжя-2», де змагався найближчий резерв запорізької вільної боротьби, став третім, отримавши призові у 7 тисяч гривень. За словами головного судді змагань, судді міжнародного класу Андрія Муштая, дебютні змагання пам’яті ветеранів-борців Запорізького краю пройшли вдало, тож у подальшому планують зробити цей турнір традиційним.

ФОТО https://www.facebook.com/pg/ukrwrestling/photos/?tab=album&album_id=1932848393463398