Ознайомившись з публікацією на сайті Главком із назвою «Тепер перевибори? Екстренер збірної Савлохов виграв суд у Асоціації спортивної боротьби», вважаємо за необхідність звернути увагу на деякі аспекти цієї справи.

ЛИСТ АСОЦІАЦІЇ СПОРТИВНОЇ БОРОТЬБИ – ОРИГІНАЛ – до завантаження

Інформація розміщена в даному матеріалі є необ’єктивною, некоректною та  завдає шкоди діловій репутації Асоціації спортивної боротьби України та її членам.

18 серпня 2018 року відбулась позачергова Конференція Асоціації, в якій взяли участь делегати з усіх регіонів України. За її результатами обрали новий керівний склад й призначили Олега Кравченка на посаду Президента Асоціації.

Екстренер збірної України з вільної боротьби Руслан Савлохов не погоджувався з рішенням борцівської спільноти та подав позов до суду для оскарження рішень, прийнятих на цьому засіданні.

Печерський районний суд Києва задовільнив позов Савлохова та визнав засідання ГО “Асоціація спортивної боротьби України” недійсним. Однак, дане рішення не набрало законної сили, оскільки оскаржується Асоціацією в апеляційній інстанції.

Вважаємо, що Печерський районний суд Києва виніс упереджене рішення та з порушенням прав Асоціації спортивної боротьби України. Окрім того, суд вийшов за межі позовних вимог й прирівняв громадське об‘єднання до господарського товариства. А це не відповідає конституційним засадам діяльності громадського об‘єднання як такого. Колишній тренер, в позові взагалі не вказав в чому саме полягає начебто порушення його прав.

Відповідно Асоціація спортивної боротьби України подала всі необхідні документи для оскарження цього неправомірного рішення Печерського суду. Тепер Київський апеляційний суд буде перевіряти законність і обґрунтованість рішення Печерського суду в даній справі.

Закликаємо редакцію інформаційного агентства «Главком» не маніпулювати інформацію, не вводити в оману читачів й розміщувати на сайті лише перевірену та достовірну інформацію, зокрема, щодо Асоціації спортивної боротьби України.

 

Президент Асоціації                                                Кравченко Олег Миколайович