Ukrwrestling.com повертає нашу постійну рубрику “Борцівський дайджест”. Завдяки мужності та стійкості наших захисників, котрі боронять рідну землю від російських загарбників спортсмени мають можливіть не лише тренуватись, але й приймати участь у змаганнях. У жовтні відбулось кілька змагань у різних куточках України і ми віримо, що скоро ЗСУ знищить ворогів і українці в повній мірі зможуть повернутися до мирного життя. А поки працюємо всі разом для Перемоги та заради України!

Якщо у вашому населеному пункті пройшли змагання з вільної боротьби, або у місцевих медіа зявився цікавий репортаж про борцівську школу, тренерів чи успішних борців – надсилайте нам інформацію на поштову скриньку: asbuwrestling@gmail.com

На Волині відзначили Анастасію Альпєєву

Бронзову призерку чемпіонату світу з боротьби вільної Анастасію Алпєєву та чемпіонку Європи з боксу Тетяну Коб відзначили Почесними грамотами та Подяками.

Про це інформують у Волинській ОДА.

Відзначення таких високих досягнень волинянок відбулось 27 жовтня під час зустрічі із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Гупалом та головою обласної ради Григорієм Недопадом.

Зокрема, посадовці привітали зі здобутками волинських спортсменок та подякували за те, що прославили нашу державу на міжнародному рівні. Зі свого боку запевнили, що підтримуватимуть спортивну галузь області з обласного бюджету.

Опісля спортсменкам та їх тренерам вручили відзнаки обласного рівня.

Нагадаємо, що у вересні тренер із Костопільщини на Волині Дмитро Шевчук отримав Почесну грамоту Міністерства молоді і спорту України.

Про це інформують на сторінці Федерації спортивної боротьби Костопільщини у фейсбуці.

Дмитра Федоровича Шевчука нагородили за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту України, сумлінну працю, професіоналізм, відданість справі, професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня фізичної культури та спорту.

Відзнаку Дмитрові Шевчукові вручив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Турнір у Тлумачі

Турнір з вільної боротьби, присвячений Дню захисників та захисниць України, 80-ій річниці створення УПА та Дню українського козацтва відбувся у Тлумачі.

У борцівському залі Тлумацької ДЮСШ відбулись змагання з вільної боротьби серед вихованців ДЮСШ Івано-Франківської області. Про це інформують у пресслужбі Тлумацької міської ради.

У Києві відкрили спортцентр імені Ельбруса Тедеєва

23 жовтня на території Міжрегіональної академії управління персоналом у Києві почала роботу багатофункційна спортивна зала. Її назвали на честь Ельбруса Тедеєва.

Почесними гостями стали сам Ельбрус та також олімпійський чемпіон Жан Беленюк.

Ельбрус Тедеєв підкреслив: “Я хочу особисто від себе подякувати керівництву МАУП. У цій залі можуть тренуватися не тільки студента, тут достатньо приміщень як для різних видів єдиноборств, та й для багатьох спортивних дисциплін. Сподіваюся, молодь, яка займатиметься у цьому центрі, буде нас радувати своїми успіхами не тільки на українських змаганнях, а й на чемпіонатах Європи та світу, та на Олімпійських іграх”.


Жан Беленюк закликав молодь записуватися на секції із греко-римської та вільної боротьби: “Тут буде гуртуватися і формуватися сильна в перспективі зміна нашої спортивної держави, яка прославлятиме нашу країну на змаганнях європейського і світового рівня. Переконаний, що ми будемо перемагати”.


Після урочистої частини та перерізання червоної стрічки Тедеєв та Беленюк влаштували автограф-сесію, під час якої спілкувалися зі студентами та викладачами МАУП.


Того ж дня на території нової борцівської зали пройшов й чемпіонат Києва з вільної боротьби.

Він став відбірковим турніром на чемпіонат України. А нагородили переможців чемпіонату Олімпійські чемпіони Ельбрус Тедеєв та Жан Беленюк.

Відкритий чемпіонат Черкас

У Черкасах відбувся відкритий чемпіонат Черкас з вільної боротьби серед юних спортсменів. За нагороди змагалися майже сто борців.

Благодійний турнір у Борщові

Відкритий благодійний турнір з вільної боротьби пам’яті полеглих у боях за Україну воїнів Борщівщини провели нещодавно у колишньому райцентрі нині Чортківського району. Змагання відбулися за підтримки місцевої міської ради та колишніх вихованців дитячо-юнацької спортивної школи.

Аби посперечатися за нагороди, до Борщева з’їхалося близько трьох сотень юнаків і дівчат із Білої Церкви, Борисполя, Рокитного на Київщині, Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Кутів та Джурова так само сусідньої області, Кам’янця-Подільського, Львова, Рівного, Тернополя, Теребовлі, Вишнівця, Збаража, Чернівців і Хмельницького.

Усіх їх щиро привітав міський голова Борщева Ігор Чопик, побажавши міцного здоров’я, перемоги і миру Україні. Промовець також не міг не відзначив символічності того, що напередодні змагань юні спортсмени мали нагоду привітати всіх своїх учителів і наставників у спорті з Днем працівників освіти. Адже саме виховання здорового молодого покоління дає надію на майбутнє нашої рідної держави.

Після видовищних баталій переможцями у своїх вагових категоріях стали Дмитро Пишевський із Рокитного, Олег Джелеп із Джурова, Артем Скринник та Андрій Драгомерецький з Івано-Франківська, Святослав Гриньків з Борщева, Іван Безуглий з Білої Церкви, львів’яни Степан Ятель та Артем Овсюк, Святослав Костащук, Вадим Лаврентович та Іванна Майданська зі Снятина, Тарас Петрук та Олександр Ткачук із Хмельницького.

Під час змагань організатори зібрали кошти, які були передані на потреби воїнів Збройних сил України. Щира подяка організаторам за підготовку і проведення змагань, тренерам — за підготовку борців, дітям — за цікаві поєдинки, суддям — за об’єктивне суддівство, а батькам — за фото і відео.

Та насамперед — велика подяка нашим Збройним силам України, всім причетним до наближення перемоги нашої держави над рашистськими окупантами! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Чемпіонат у Бердичеві

У Бердичівській дитячо-юнацькій спортивній школі ім. В. О. Лонського стартував обласний чемпіонат з вільної боротьби. Змагання проходитимуть 28–29 жовтня у двох вікових категоріях: серед юнаків та дівчат 2002–2004 та 2007–2008 років народження.

За словами організаторів, на чемпіонаті виступатимуть понад 100 учасників зі всієї області. Спортсмени, котрі здобудуть першість у своїх вікових та вагових категоріях, у результаті сформують збірну команду Житомирщини для подальшої участі у всеукраїнських змаганнях.

Команда Бердичівської ДЮСШ ім. В. О. Лонського, розповів директор закладу Олег Парфенов, представлена 28 учасниками, серед яких – четверо дівчат. Увесь педагогічний колектив, зазначив, сподівається, що їхні вихованці покажуть високий рівень підготовки та майстерності і потраплять до складу збірної.

За гостинність і гарну організацію чемпіонату подякувала бердичівській громаді секретар Асоціації спортивної боротьби Житомирської області Марія Власенко. Вона представила учасникам титуловану спортсменку, майстра спорту Міжнародного класу, віце-чемпіонку світу серед жінок Ірину Бондар, і закликала молодь брати із неї приклад. Адже українці, підкреслила, повинні показати усьому світу, що ми – найсильніша нація не лише духом, а й тілом.

Із початком змагань привітав усіх присутніх міський голова Бердичева Сергій Орлюк. Нашій громаді, зауважив, надзвичайно приємно приймати у себе талановиту молодь з усієї області, адже саме за такою молоддю – активною та цілеспрямованою – майбутнє України.

Міський голова побажав учасникам гарного виступу на чемпіонаті і нагадав, що своїми досягненнями і здобутками на спортивному фронті вони також роблять внесок у Перемогу над ворогом.


Джерела: http://cherkassy-sport.com/

https://aspi.com.ua/

berdychiv-rada.gov.ua/

http://vilne.org.ua/ Віктор Шандригось

https://sport.rayon.in.ua/