На днях у Львові Асоціація спортивної боротьби України вшановувала чемпіонів та призерів чемпіонатів світу та їх тренерів. Вже багато років поспіль напередодні Нового року борці збираються у вузькому колі, щоб відзначити кращих з кращих. Завдяки підтримці надійних партнерів АСБУ компаніям «Лімо», «Lanavitta», «Карпатська джерельна» та готельний комплекс «Атлас» навіть у військовий час спортсмени, котрі гідно представляли країну на світовій арені – отримали грошові премії.

Серед нагороджених вільники: бронзові призери чемпіонату світу U23 Керімов Каміль,  Арушанян Ерік, Куриленко Вадим, Сова та бронзовий призер чемпіонату світу по дорослим Михайлов Василь. Класики:  бронзовий призер чемпіонату світу та Кубку світу Кулик Андрій, бронзовий призер дорослого чемпіонату світу  Фільчаков Ярослав та віце-чемпіон світу U23 Вишневецький Михайло. І звичайно дівчата, котрі нещодавно здобули Кубок світу: чемпіонки Кубку світу Оксана Лівач, Альбіна Рілля, Юлія Ткач, Коляденко Ірина, Тетяна Сова, Алла Белінська та Анастасія Осняч, а також віце-чемпіонка світу Олександра Хоменець, бронзова призерка світу Ілона Прокопевнюк, бронзова призерка чемпіонатів світу по дорослим та U23, володарка Кубку світу Аліна Грушина, бронзові призерки чемпіонату світу U23 Манола Скобельська, Анастасія Альпєєва, Соломія Винник, а також Катерина Зелених (володарка Кубку світу) та віце-чемпіонка світу U23, володарка Кубку світу Ірина Бондар.

Загалом понад сто медалей завоювали борці на чемпіонатах Європи та світу в цьому році. Вітаємо спортсменів з успішним завершенням спортивного року та бажаємо, щоб в наступному році вони могли зосередитись на підготовці до Олімпіади та здобути Олімпійські ліцензії. А Асоціація спортивної боротьби докладе всіх зусиль, аби борці та тренери мали для цього все необхідне.

Міністр молоді та спорту та Президент Національного Олімпійського комітету Вадим Гутцайт особисто завітав на борцівське свято, щоб запевнити наших спортсменів, що держава та НОК також будуть максимально підтримувати борців вільного та класичного стилю. Міністр привітав жіночу команду та тренерів з блискучою перемогою на Кубку світу та вручив подяки від держави борцям, котрі гідно тримають спортивний фронт.

«Такі заходи необхідні для нашої спортивної спільноти. Нам потрібно мати можливість зустрітись, потиснути один одному руку, підвести підсумки та проговорити цілі на майбутнє. – розповідає президент АСБУ Юрій Копитко. – Подібні вечори ще більше об’єднують і додають нашим чемпіонам ще більше мотивації та енергії, щоб і надалі перемагати та гідно представляти нашу країну. Настрій бойовий і сподіваюсь, що такий вечір наприкінці року стане для них новим трампліном до нових здобутків, адже попереду боротьба за олімпійські ліцензії.

Мені надзвичайно приємно, що до нас на свято завітав міністр молоді та спорту а Президент НОК України Вадим Гутцайт, який високо оцінив результати Асоціації спортивної боротьби. Маючи надійну підтримку від держави та наших парнерів – ми не зважаючи ні на що з впевненістю дивимось в майбутнє.»

Під час урочистої церемонії присутніх познайомили з діяльністю Міжнародного Благодійного Фонду розвитку спортивної боротьби. Заснований два місяці тому  керівництвом АСБУ фонд вже встиг внести свою дещицю в спільну Перемогу українського народу над російськими загарбниками. Фонд допомагає спортсменам та тренерам, котрі постраждали через війну, а також родинам борців, які загинули захищаючи нашу землю. Також Фонд вже встиг підписати меморандум про підтримку 125 окремої бригади ТРО, і командування бригади вручило Юрію Копитко подяку під час івенту.

Всі ми віримо в Перемогу України та сподіваємось наступного року відзначати переможців спортивних змагань у мирній країні.