Ми зібрали для вас всі борцівські новини за грудень місяць

Кубок України з вільної боротьби

Турнір Нігояна

22 грудня, розпочався турнір з вільної боротьби, який мав відбутися 24 лютого. Майже на 10 місяців довелося відтермінувати змагання.

Та завдяки Збройним силам України юні борці таки беруть участь у VІІІ Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби серед дівчат та юнаків пам’яті Героя Небесної Сотні Сергія Нігояна.

Змагання розпочалися у ДЮСШ “Сокіл” і триватимуть 2 дні. 15 команд цьогоріч подало заявку на участь Переважно – з Прикарпаття. Є також зі Львова та Чернівців. Всього 150 юних борців – хлопців та дівчат, виборюватимуть свою перемогу.

Наймолодші учасники- 2014 р.н. – ровесники турніру. Почесним гостем змагань став Заслужений тренер України Ігор Барна.

Проведення турніру стало можливим завдяки організаторам заходу – директору ДЮСШ “Сокіл” Миколі Пукішу, тренерам, депутатам міської ради. Щиро дякуємо за сприяння у проведенні турніру народному депутату Едуарду Прощуку.

Бажаємо успіхів усім учасникам та власних рекордів!

Турнір Семанишина

16-17 грудня у спортивному залі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся VII Всеукраїнський турнір з вільної боротьби присвячений вихованцю ІФ ОДЮСШ, відомому захисникові України, бійцеві й начальнику штабу Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Григорієві Семанишину.

Турнір пройшов під патронатом міського голови Марцінківа Руслана, за підтримки 4 резервної сотні Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» та обласної спілки учасників бойових дій, добровольців, волонтерів та інвалідів «Легіон Галичина».

Григорій Семанишин був випускником Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Саме в ОДЮСШ Григорій провів найкращі свої роки дитинства та юності, тут він формувався як особистість і спортсмен.

В цьогорічному турнірі взяли участь 120 молодих борців.

Медалі з Польщі

Спортсмени з міста Збараж, що на Тернопільщині, завоювали золото на міжнародному турнірі з вільної боротьби, який відбувся у Польщі. Про перемогу своїх вихованців розповів тренер Петро Король.

“Тересін, Польща, XVI міжнародний турнір з вільної боротьби, “Кубок Мазовше”,за участю команд Словаччини, Угорщини, Литви, Латвії, Чехії, Польщі та України. 1 -ше командне місце – Збараж (Україна). 2-ге Тересін (Польща). 3-тє Даугавпілс (Латвія)”, – розповів Петро Король.

В особистому заліку: 1-ше місце – Смакула Олександр-38 кг. Кірієнко Ілля-44 кг. Вінтонович Ілля-52 кг. Хариш Влад-57 кг.

2-ге місце – Ткач Віталій–38 кг. Максимчук Іван-41 кг. Кірієнко Іван- 52 кг.

3-тє місце – Худо Остап-35 кг. Низовий Іван-38 кг. Кіптенко Микита-44 кг. Хекало Іван -48 кг. Сич Олександр-85 кг.

Турнір Сазонова

З 9 по 11 грудня у Львові відбувся VI всеукраїнський турнір-меморіал з вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Олега Сазонова.

Змагання у Володимирі

У Володимирі у приміщенні МЦФЗН «Спорт для всіх» проходив турнір, присвячений Дню Збройних сил України, а також чемпіонат Волинської області з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2007-2009 років народження.

 У відкритті змагань взяли участь міський голова Ігор Пальонка, начальник відділу молодіжної політики та спорту В’ячеслав Петрук, представник військової частини Тимофій Нечипорук та дирекція спортивної школи.

У турнірі змагались 110 учасників з 6 громад Волинської області.

Організатори та батьки висловлюють вдячність тренерам з вільної боротьби Леоніду Каркушевському та Богдану Потеруку, ЗСУ, ТРО, поліції та іншим спецслужбам за захист України та надання можливості проводити такі змагання.

Турнір Манучаряна

Наприкінці грудня у Полтаві пройшов ІІ турнір на згадку про Георгія Манучаряна.

Сказали дуже багато добрих слів про ветерана боротьби та багаторазового чемпіона світу серед ветереанів. У змаганнях боролися ветерани самбо, поряд змагалися юні борці, вільного стилю, найстаршому учаснику 73, а молодшому 12 років.

У відкритті змагань брали учать представники збройних сил України, розпочали турнир хвилиною мовчання в пам’ять за заглибих від російської агресії.

Турнір Стуса

У Ковелі 18 грудня відбувся відкритий міжобласний турнір з вільної боротьби пам’яті заслуженого тренера України Петра Федоровича Стуса.

Джерело: https://kalushcity.gov.ua/ http://www.sportschool.if.ua/ https://ternopoliany.te.ua/ https://vikna.if.ua/ https://volodymyr.rayon.in.ua/