29 серпня у Тернополі стартував Всеукраїнський турнір серед чоловіків «Тернове поле» з вільної боротьби на честь Заслуженого тренера України Віталія Назарчука, присвячений пам’яті загиблих воїнів України.

На відкритті турніру учасників змагань привітав міський голова Сергій Надал.

«Сьогодні дякуємо нашим воїнам-захисникам, які захищають країну, відстоюють державність і дозволяють нам проводити різноманітні заходи. Боротьба – це спорт людей, які сильних духом та тілом. І саме такі люди потрібні нашій країні, – зазначає Сергій Надал. – Дякуємо усім учасникам, які завітали до нашого міста з різних куточків нашої країни. Бажаємо гарно провести час у файному місті Тернополі. Бажаємо спортсменам вдалих виступів, волі до перемоги, чесного суддівства і нехай переможе сильніший»

Під час змагань організатори передали дрони для наших захисників. Адже лише завдяки нашим воїнам можливі подібні заходи, де молоді спортсмени здобувають змагальний досвід.

На спортивне свято до Тернополя приїхала чемпіонка Європи, учасниця Олімпіади Оксана Лівач. Борчиня побажала борцям завзяття та наполегливості, щоб в майбутньому гідно захищати честь країни на міжнародних змаганнях.

У цьогорічному турнірі змагатимуться найсильніші дорослі борці з Києва, Одеси, Миколаєва, Дніпра, Харкова, Броварів, Білої Церкви, Хмельницького, Львова,  Чернівців, Івано-Франківська, а також команда, що представляє Донецьку  область. Тернопільщину представляють команди з міст Тернопіль, Збараж, Борщів та Теребовля. Загалом участь у турнірі беруть понад 80 спортсменів, серед яких: Заслужений майстер спорту України, 10 майстрів спорту України міжнародного класу, призери чемпіонатів світу та чемпіонатів Європи.

Зазначимо, турнір є відбірковим на чемпіонат світу серед дорослих та чемпіонат світу серед спортсменів до 23 років, який відбудеться в Албанії.

Організатори змагань: Міністерство молоді та спорту України, Асоціація спортивної боротьби України, Тернопільська обласна федерація вільної боротьби, Тернопільська міська рада. Також до організації долучились компанія “ЛІМО” та тернопільські меценати: Олександр Воробець, Володимир Бабяк та Андрій Попик.