Ці змагання планувалося провести 12 жовтня до дня ПОКРОВИ. У зв’язку з масовими ракетними обстрілами москалями мирних українських міст вони були перенесені.

І от, 23 жовтня пройшли, змагання  Всеукраїнського юнацького турніру з вільної боротьби під назвою «Рокинівська битва», присвячені захисникам України.

У відкритті турніру взяли участь редактор Рокитнівської районної газети «Новина Рокитнівщиним» Наталія Лозян, член виконкому Рокитнівської селищної ради Олександр Климончук, голова батьківського комітету рокитнівських борців Юлія Ковальчук.

Турнір розпочався з хвилини мовчання в пам’ять загиблих бійців і командирів Збройних Сил України, що обороняли рідну землю.

Частина команд, які підтвердили свою учать у змаганнях в останні години вечора 22 жовтня, після обстрілу мирних міст України  росіянами  повідомили про відмову. Ті команди, які приїхали були укомплектовані сильним складом борців-юнаків, здебільшого чемпіонами своїх областей та міжнародних та Всеукраїнських юнацьких турнірів.

Змагання були командними.  Це найбільш емоційні змагання, за господарів килиму прийшли вболівати їхні рідні та друзі.

Юнаки з Рокитного зуміли перемогти! Причому обох команд-призерів з одинаковим рахунком 6 – 4! Олевчани – найкраща юнацька команда борців Житомирської області  з рахунком 5 – 5 (по кращих показниках виграла у збірної Волині).

Всі присутні на турнірі, батьки, учасники та тренери відзначили чудову організацію турніру та дякували організаторам, які в такий непростий час змогли провести спортивне свято для юнаків.

Щиро дякуємо за фінансову та організаційну допомогу в організації змагань: власнику агрофірми «Рокитнівський аграрій» Віктору Корнійчуку, члену виконкому Рокитнівської селищної ради Олександру Климончуку, працівникам Рокитнівського Будинку культури (директор Тетяна Бурд), працівникам Рокитнівської ДЮСШ (директор Олександр Ничипорчук), в минулому найкращому начальнику відділу спорту Рокитнівської райдержадміністрації, а зараз успішному підприємцю та члену воєнізованого формування українців «Сила супротиву» Леоніду Федоровичу, підприємцям Ніні та Роману Марковець, Юлії та Сергію Ковальчук, підприємцю Олександру Музиці, батькам та мамам рокитнівських борців Анні та Віктору Свиридович, Ірині Лопузі та Світлані Боярчук. 

Під час борцівських змагань була зібрана значна сума грошей, які будуть використані на підтримку бійців Збройних Сил України!

Працюємо далі. До ПЕРЕМОГИ разом!

Автор: Іван Парчук тренер з вільної боротьби Рокитнівської ДЮСШ, Головний секретар Всеукраїнського юнацького турніру з вільної боротьби «Рокитнівська битва», суддя національної категорії

Фото Іван Парчук та Леонід Іщук